Το θέατρο είναι το σπορ μου… και το αντίστροφο

Για την ευφορία του Ανθρώπου

Στο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, που εκπονήθηκε φέτος από το τμήμα της Κατεύθυνσης Χορού της α΄ γυμνασίου (α3) στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Αμπελοκήπων, δραματοποιήσαμε χαρακτηριστικές σκηνές της Οδύσσειας του Ομήρου, συνδυάζοντας την τέχνη (λογοτεχνία και θέατρο) με την άθληση και τη φυσική δραστηριότητα.

Σκοπός μας, η αξιοποίηση της βιωματικής και συνεργατικής μάθησης για τη σύνδεση της γνώσης με τη ζωή.

Ο συνδυασμός των θεατρικών τεχνικών με ασκήσεις διαλείπουσας έντασης αποτελούν μια νέα παιδαγωγική και γνωστική προσέγγιση που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη, και δη στο Καλλιτεχνικό Σχολείο, στo πλαίσιo του προγράμματος Oblomov.

Για την καλλιέργεια, πιο συγκεκριμένα, μιας ενεργητικής στάσης ζωής που διασφαλίζει την ψυχική, πνευματική και σωματική υγεία του ανθρώπου, την ίδια στιγμή ατόμου αλλά και οργανικού μέλους του κοινωνικού συνόλου (https://www.oblomovproject.eu/el).

Ευχαριστούμε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τη σχετική μας επιμόρφωση και τους γονείς των παιδιών  για την υποστήριξη της δράσης μας, μέρος της οποίας παρουσιάστηκε σε ανοιχτό μάθημα την Τρίτη 29 Μαίου 2018, στην αίθουσα θεάτρου του σχολείου.

Η επιστημονική – Καλλιτεχνική Εκπαίδευση συντονίζεται από το Piccolo Teatro και το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, καθώς και από την επιστημονική επιτροπή και τους ειδικούς παιδαγωγούς από την Φιλανδία.

 

Οι καθηγήτριες

Ελένη Γιαννιώτη    Βανέσα Θωμαίδου    Δήμητρα Κατσαρού    Αλεξάνδρα Μυλωνά

Scroll to Top